Torsdag

Finally sweden :D :D :D Kan inte vara mycket gladare.. Landade igår vid tolv tiden på arlanda där mammsen stod och vänta på mej:) Sen bar det av skrattandes och super glada hem till jursla:) Har aldrig varit så glad att komma hem till sverige igen efter att varit utomlands vill jag lova!!!!
Har tyvärr inte hunnit träffa alla mina käraste än, men jobbar på o honna så mkt som möjligt hela helgen och veckan nu :)
Men nu är det verkligen dags att gå till sängs och försöka sova (svårt med tidsskillnaden o kunna somna på kvällarna tyvärr) för imorn hoppas jag blir en bra dag:D Och kanske har ett jobb på gång redan, vilken tur jag har i så fall:) hoppashoppas!
Men nu natti mina vänner:)

/J

Måndag

Nu är det dags att börja packa! :) Yeeaaaahh:D
En väska är klar, nu är det bara den stora väskan kvar, känns som det finns gott om plats men kanske inte ska säga för mycket nu innan jag testat och vet säkert att allt kommer med!  
Har i alla fall jobbat hela dagen idag, har fått skjutsat in och hämtat annica från hennes jobb för att jag skulle kunna ha en bil och åka med till Filippas class idag..så tiden har faktsikt rullat på ganska snabbt idag:) Och tro det eller ej men jag hittade faktiskt och körde bara fel EN endaste gång på hela dagen! :D
Ska försöka hinna packa klart allt nu så jag kan kolla på the bachelor ikväll, kommer tyvärr missa finalen som är nästa vecka..:( Meeen men sånt är livet! 
Sen ska jag ta en vaaarm dusch och längta till imorgon mer än någonsin:)

/J

:) Heja sverige!

Har kollat på USA-Canada i hockey ikväll:) Riktigt grym match!!
Nu spelar sverige, 1-0 :D wiihoo:) Kan ju dock inte se den matchen så ska nog sova istället!
Tänk om man hade kunnat få sällskap av denna snygging med, det skulle ju lixom vart pricken över i:et!
Men just nu gör du nog rätt i att vara där du är:P


                       MUMS!


/J

Söndag

Idag har det vart en sån där riktigt typisk "tråk" söndag!
Sov ganska länge, välbehövligt!! Sen har jag städat, plockat med alla saker och börjat packa lite smått, tvättat och tagit en lååång promenad ute i solen:) Inga roliga saker direkt, men det måste ju göras! Och packa var ändå riktigt skoj för nu börjar det kännas på riktigt att jag ska få komma ifrån det här snart och komma hem till det jag vill:) Har haft många skojiga konversationer med er där hemma idag, ni är bäst:) Tror allt kommer bli super bara jag får komma hem!!
Nu funderar jag på om det ska bli någon mat här idag eller om dom kanske redan ätit utan mej? klockan är i alla fall nio nu och jag är hungrig!! Får ta och kolla upp det tror jag..


Everytime I think of You, I just can´t stop smiling
:)

/J

Lördag

Jahaa, då har man ätit american panncakes! :) Och fråga mej inte varför, men jag valde att ta de som var lite nyttigare..mammas alla ideér har nog fastnat där nånstans:P Men måste ju säga att jag har gjort det en gång och det röcker för mej! Även här är de svenska bättre :D
Sen imorse när jag kom ner hade jag fått paket och ett alla<3dagkort med posten(bättre sent än aldrig).. späännande! Och paket var mumsfillibabba och innehöll många godsaker kan jag lova;) Tacktack=)
Kan komma in lite bilder på allt senare..men nu kurrar magen så dags för lite mat tror jag :)

/J

Fredag

Ååå, what a week!!!! Kändes verkligen som det aldrig skulle bli helg.. Men nu så:)
Igår var en dag som gick i non stop 24/7 tror jag..somnade på två sekunder när jag la huvet på kudden igår!
Tror nog inte det ska bli mycket svårare idag heller..Imorgon blir det american panncakes till frukost, måste ju ha testat innan jag åker hem:P Sen blir det att fixa naglarna och kanske bio på kvällen..:) Ehmm, packa kanske jag borde göra också..tur att söndagen finns också:)


/J

Onsdag

Hmm, imorse när jag vakna kändes det som jag var i fjällen eller nåt..:P här har det ju nästan kännts som vår i ett par dagar med riktigt skänt och vackert väder:) och så bara helt plötsligt! utan förvarning, vaknar man upp i världes snöland.. Förra gången det skulle komma snö stannade ju typ hela usa upp! och det var det enda dom pratade om på tv! Men detta var en riktig suupriiiise
Men fint var det ju faktsikt:)


Dagen har sedan spenderats med Filippa för ovanlighetens skull;) (Tänk vad skönt det ska bli att få vakna upp utan en unge skrikandes nerifrån varje morgon snart..)
Har tittat lite på os idag, skidor, men svenskarna var ju inte alltför bra tyvärr! "/ sedan hade jag gärna kollat på hockeyn men nu är vi ju i usa och där visar man bara saker som har med usa att göra..hmm! så fick bli andra planer under kvällen istället:)
Imorgon ska det bli en heldag i Boston, tjohoo=) hoppas jag hittar tillbaka till Newton på nåt sätt sen bara..:P
Biljetten är bokad nu med :D Klockan 11.20 am landar jag i stockholmia på onsdag =) =) =) =)

/J

Tisdag

åå jag bli galen! hela inlägget var klart o sen försvinner det, hmm inte kuuul:(
men men, mitt inlägg tidigare idag skulle jag ju beklaga mej över att jag inte fått äta nån semla idag! lixom rubriken blev fettisdag, men sedan försvann tankarna bort på annat och funderingarna om semlor var borta lika snabbt som dom kom! men så kom dom tillbaka nu när jag såg en bild på en precis:P har kommit fram till att det är verkligen nåt jag vill ta igen när jag kommer, lite i efterskott sådär:)

Annars är tillvaron ganska densamma som när jag skrev förut..ligger i soffan med en söt liten prick sovandes på bröstet, skillnaden är väl att jag har slutat nu (för flera timmar sen egentligen) och att jag själv ska få gå och sova snart! :D för tillfället så drömmer hon så hon börjar gråta rätt var det är, men vaknar inte och slutar bara helt tvärt sen med!

                                

/J

Fettisdag!!!!

Igår funkade inte bloggen därav blev det inget skrivet! MEN igår var nog den bästa dagen på vääääldigt länge, ääntligen säger jag bara:D allt känns superduper nu :) Inget kan ha kännts bättre!

Ligger här nu med en sjuk filippa sovandes på bröstet..grinig har hon vart mestadels av dagen, men nu kan jag ju glädja med åt att det snart är slut!



Vi har lekt peekaboo med:P


Gullunge:)

/J

Alla<3dag

Vill börja med att säga GRATTIS till min kära mamma som fyller år idag!! =) Det var första (och absolut den sista) födelsedagen som vi inte firade ihop!

Jaa inte hade man stora förväntningar på denna dag i alla fall.. denna dag ska vara en mysdag som ska spenderas med dom bästa! riktigt så blev det ju inte.. Men får vara lite glad i alla fall, har ju fått en alla<3dag present iaf :D hihi!
Det sämsta med dagen var väl dom timmarna jag var tvungen att jobba:( Ge mej en unge som är hungrig och grinig redan innan dom åker, TACK!
Annars har dagen sett ut ungefär såhär:
*en sväng på nåt museum, ojj vad road jag var!
*åkte in till boston, åkte amerikans tunnelbana för första gången:P riktigt coola stoppknappar måste jag säga, dom hade vi roligt åt:p
*fika
*film
*jobba
That´s it!
Nu soooova!!                                              
                                                     
 
                                  Mammi :)

                                                  

/J

Lördag

Oooh dagen DET var äntligen här! :D Kan bara säga en sak än så länge... looking good, hihi:)
Har hunnit med rätt mycket idag, men ändå inte känns det som! Jaja ganska många tankar/funderingar som blivit klargjorda, kanske därför:) Sen fick man ju den roliga nyheten att man måste hoppa in o jobba imorn med.."/ men det skulle bara bli NÅGRA timmar sa Adam..hmm dock har jag redan jobbat mina timmar denna vecka meeeen snäll som jag är så sa jag ju självklart ja iaf! (Stupid me tänker jag nu)
Ska i alla fall hinna med en fika imorn som redan är planerad:) Får vi väl ta tag i jobbet efter/innan den bara!
Nej nu kanske man ska fixa till sig lite inför kvällen:)

/J

Fredag :)

Dagen började bra, Filippa var riktigt go idag:) dock höll det inte i sig heela dagen såklart:( men man får vara glad för det lilla..
Nu sitter jag och väntar på att Adam ska komma hem med taimat:) Nu när mormor inte är här längre och lagar mat blev det ju lite jobbigt:P
Har även pratat med cirkusen där hemma idag, alltid lika skojj:D
Min kusin fyller även år idag så grattisgrattis till henne:) (dock är det redan lördag i sverige nu, så igår för er)
Nu blir det maaaat, och sen ett varmt och skönt bad tror jag:)

1 DAG KVAR!!




/J


Torsdag

Veckan går sakta men säkert mot sitt slut!! Det gillas:D
Idag har det vart superfint väder här så blev en låååångpromenad ute i solen:) Som avslutades med en god chai latte, mums!
Till middag åt vi idag köttbullar (färdiggjorda från IKEA) och potatismos och brunsås! Och även om det inte var hemmagjorda köttbullar och att jag hade gjort potatismoset så var det en av dom godaste måltiderna jag ätit i detta land sen jag kom.. Det säger nog ganska mycket om hur maten är här:P haha
Har precis kollat på greys nu och snart blir det att krypa ner i sängen och ladda inför sista jobbdagen denna vecka..

Och längtar jag till lördag? ehm jaaaaaa, men är jag nervös? JAAAAAA!!!!! =)



/J

Onsdag

Har precis tagit en lååång, vaaarm och skööön dusch nu! Det var välbehövligt:) Hela jag var full med en massa gröt o välling och allt möjligt slemibemm från Filippa:P
Nu ligger jag o kollar på american idol och funderar på om man ska titta på andra avenyn efter eller inte.. känner mej riktigt trött just nu, men vet ju att jag inte kan somna sen iaf när jag väl försöker och vill! :(
Imorgon kommer Annica hem igen efter hennes lilla resa, då är det dags för ett litet samtal med henne om allt..åå vill inte:( Hoppas att hon inte kastar ut mej på direkten bara:P
Och den omtalade snöstormen, som orsakat att alla skolor var stängda idag och mesta dels av folket hållt sig hemma och stannat inomhus, är heeelt förskräcklig!!!!!! HERRE GUD, har inte vart me om nåt värre alltså..
NOT :P det började typ singla ner några småsmå flingor mitt på dagen och sedan framåt eftermiddagen började det snöa liite mer men mesta dels var det snöblandat regn som kom ner..o det ligger ett tunnt lager med snö ute på gatan nu! Så ojoj vilken förskräcklig snöstorm.. haha =) Undrar vad dom skulle kalla det om det var som i sverige:P

 
Bara för att du kan vara riktigt sööt!

/J

USA / SVERIGE

Alltså innan jag åkte till usa måste jag säga att jag hade himla stora förväntningar! Alla pratde så gott om detta land och allt man hört och sett lixom..verkar ju helt suuuper coolt allting! Men nu frågar jag mej -vad är det som är coolt egentligen? När ejag jämför med sverig kommer jag bara fram till att allt är ju bättre hemma!!
-Det är reklam på tv:n heeeeeeela tiden 
-Maten smakar inte alls som hemma, det vill säga inte alls lika god!
-Kaffet smakar inte kaffe, mer som utspätt vatten
-Samma låtar hela tiden på radion, och jag skojar inte
-Man ställer in skolorna redan dagen innan man vet att det ska komma snö, det kan handla om typ 3 centimeter snö alltså.. (men detta skulle jag nog vara glad över om jag själv gick i skolan)
-Det har varit skyltat och uppklätt i alla butiker till alla<3dag sedan jag kom hit :O
-Folk kör som galningar
-Man måste hälsa och prata med alla man möter typ
-Amerikanska GPS:er är svårare än svårast att köra efter
-Man "måste" åka bil vart man än ska
-Det är socker och onyttiga saker i allting känns det som
Jaaa, kanske räcker med dom sakerna för ni ska förstå varför jag börjar undra vad som är så fantastiskt med detta land :S Jag har mer insett hur underbart Sverige är :)
MEN det värsta utav allt är vattnet!! finns inget godare än ett glas kallt vatten när man är törstig..men dricker du ett glas vatten här kan man tro att man dricker ett glas vatten taget driekt från poolen :( fyyy vad klor det smakar! det var nåt vi skratta åt i början och sa att man nog vande sig vid..hmm undrar när jag ska göra det?? jag tycker bara det blir värre ju:O spelar ingen roll vad man dricker heller, får man is i så tar det över hela smaken och allt får den där dumma klorsmaken igen :(
Usch och fy för det!

 
HEJA SVERIGE!

Tisdag

Okeeej, dagen igår var riktigt illa! Den blev ju inte direkt bättre när man inte fick sova mer än några få timmar under natten heller "/ Filippa var helt tokig och höll hela huset vakna mestadels under hela natten..Inte konstigt att både hon och jag somnade i 3½ timme i soffan imorse..
Dagens bästa (som gör mej liiite glad idag iaf), var att jag ÄNTLIGEN hittade det jag letat efter på victoria´s secret..har nog vart inne i fem olika butiker sen jag kom hit nu o letat! Men nu sååå :D
Imorgon ska det bli snöstorm här så vi får väl se om man kan ta sig ut ur huset imorgon ens!! Dock brukar det låta som världens super mega grej och som att det ska bli värsta ovädret, och sedan visar det sig bara handla om en vanlig snöig dag hemma i sverige typ! Men det återstår att se imorgon hur det hela slutar..

/J

 

:(

Baad day! :(





Tack för att ni finns där hemma <3 Ni vet vilka ni är, och jag är så glad att jag har er! Det är dagar som denna man märker vilka som verkligen betyder nåt för en..

/J

Söndag

Äntligen är man "hemma" igen..(I det hemmet jag spenderat mest tid den senaste månaden i alla fall, inte i det hemmet som jag skulle vilja vara)
Denna helg har vart... jaa, stundtals rolig/intressant:P men mesta dels bara riktigt tråååååkig!!!!
Vi började våran resa uppåt i landet i fredags kväll, och tillslut var vi framme i Main, trött och seg som bara den efter typ 3½ timmes bilfärd var man! Men jag har nog hamnat hos familjen party..För det var bara cheka in på hotellet för att sedan byta om och bege sig till nåt party som vi bara var tvugna att checka in enligt dom..Okej, huset var gryyyymt där festen var..det var 3 våningar och varje våning hade minst 5 STORA rum, och dom var verkligen stooora med! Och eftersom huset var till uthyres var varje rum inrett med en suuperstor dubbelsäng och några små möbler bara, hur mysigt som helst:) Så det var en himla massa blandat folk där som hade hyrt detta hus bara för denna helg då. 
Dagen efter, alltså lördagen, var det sedan dags för sjävla saken som vi åkt upp för! Någon slags tävling där man åkte nån typ av kjälke nerför en backe och ut på isen på snabbast möjliga tid..och för dom som åkte var det säkert skoj, men för oss andra som bara stod och väntade i timmar på att få se grabbarna åka, var det inte lika roligt!! Jag frös som bara den och var allmänt uttråkad hela dagen..MEN tillslut blev det bara för trist så Lydia och jag bestämde oss för att åka skidor i stället:) vilket var betydligt roligare!! Hur kallt det än var o sitta i den där sittliften upp till toppen..Efter alla timmars väntan var det i alla fall äntligen deras tur och själva racet var över på 9 sek!! VÄRT, eller inte...
Tillbaka till hotellet bar det sedan och en varm dusch väntade.. mmmmmm:D På kvällen blev det att gå ut och äta till en början och sen...jaa partyparty again! Man kan ju nästan tro att dom lever tonårslivet och glömt bort att dom har en liten 4 månaders bebis! Eftersom vi i torsdags var på fest med Adams skola var detta 3:e dagen i rad..
Jaja, vi begav oss i alla fall hem idag och Annica och jag åkte och handlade lite mat när vi kom hem, och nu har vi spenderat en helkväll framför tv:n och kollat på superbowl =)  

Main


Här spenderades första natten, bytte dock ner mej rejält till andra natten då jag sov på en luftmadrass som inte hade det minsta lilla luft kvar morgonen därpå..Undrar varför? :P


Grabbarna grus


Racing


Skidbacken

 
Yummie! :) 



Onsdag

Man blir helt snurrig och veckovild här nere..vakna idag och hade inte en aning om vad det var för dag! :O
Tur att man har datorn så man kan kolla:P hjälp!
Dagen idag har vart lika seg som alla andra, har vart på sjukhuset med Filppa på rutinkoll och så fick hon två sprutor med.. gissa om hon var grinig sen? JAA mer än vanligt, trodde knappt det gick men joo då, nu vet jag att det går!! Vet inte om man ska se det som en positiv eller negativ sak:S
Har precis tagit ett varmt och skönt bad nu och tittat på american idol ikväll..Nu blir det att krypa ner i sängen:) DOCK ska jag vända upp och ner på allt i min säng en gång tll för att försäkra mej om att det inte är några mer bugs in here!! Hitta en liten rackare (eller den var inte liten förresten!) i min säng idag igen..usch och fy!
Imorn skulle jag tydligen börja tidigare med + sluta en timme senare med..hmm hur nu det kan gå ihop sig:S
Bäst och försöka sova nu i alla fall..är ju inte min bästa grej just nu tyvärr: så jag vet ju hur det kommer gå( hur mycket jag än vill!! Men det är mycket man vill här i livet :P

Tänk om jag vaknar upp inatt och det första jag ser är en sån här! :O

Blääää!! Skulle hellre ha sällskap av nån annan än han måste jag säga..

/J 

Bilder från helgen i Pittsburgh :)











Längtar redan till nästa gång jag får träffa Eveliiina! =)

I know I'm gonna be ok
Yeah, It's a party in the USA!

/J

Måndag

Helgen är över! :( Har haft en toppen helg i Pittsburgh at Evelinas place:D
Flyget gick vid 2pm i fredags o sen var jag framme vid 7.. Då blev det hem och fixa ordning oss för att sedan åka in till Pittsburgh och träffa två andra au pairer, från tyskland! Sedan fortsatte Eve och jag våran tripp in till staden där vi tillbringade kvällen/natten..Riktigt skojjigt bortsett från vissa sugproppar ;)
Lördag spenderades sedan på Robinson´s, en stor mall, där det gjordes en hel del fynd! SÅKLART:D
Sedan kom kvällen och vi hade lite beslutsångest över vad vi skulle göra.. Det slutade i alla fall med att vi hamna på någon slags fest mitt ute i nånstans:P MEN det var efter många turer hit o dit vi äntligen kom dit! Evelinas bästa vän är nämligen hennes GPS.. den försökte köra in i en bergvägg med oss, tyvärr gick vi inte på det, så GPS:en prövade med att föröka dränka oss i vattnet i stället, men inte det heller funka! Tyvärr ;)
Nog om denna GPS, vi lyckades även hamna på ONE WAY 2 ggr! och till våran förskräckelse åkte vi åt det hållet man inte fick :O oh my god, oooh my god!! Tror egentligen det också var GPS:ens fel på nåt sätt......
Söndagen blev till en riktigt slappardag bara:) Hann med att stanna till och inhandla lite smågodis (gud vad jag har saknat det!! och gör det fortfarande för det är inte alls lika gott som hemma i sverige och så har dom inte saltlakrits heller:( baaaaaaad) på vägen till flygplatsen bara! Sen på kvällen bar det av till Boston igen:(
Och får väl tacka min mamma för att jag också lyckas dra till mej alla muppar (A) snällt att du delat med dej av den egenskapen lixom! Jaja, glad att jag klarade av att flyga helt själv, har inte lyckats göra ett enda fel på dom här fyra flygtillfällena denna helg :O känns nästan lite overkligt! Trodde det skulle sluta med att jag missa ett plan, eller gick till fel gate eller kom på ett flyg till Antarktisk eller nåt..Men nej:) hihi, kanske beror på att jag inte har min mamma med mej, för då händer det alltid nåt! :P
Nu är det time to sleep, BARA 4 dagar kvar på denna vecka!


One way or another, I'm gonna find ya
I'm gonna get ya, get ya, get ya, get ya


/J

ps, Bilder kommer från helgen:)

IKEA?



Låter det inte som dom sjunger IKEA i denna video eller? :P

RSS 2.0